Het idee achter de kartonnen nestkasten

Per 1 oktober 2016 zijn alle activiteiten overgenomen door de firma Houtenkweekkooien.nl | Jeroen Nijhof. Jeroen is eveneens overtuigd gebruiker van de kartonnen nestkasten en gebruikt ze daarom ook standaard tijdens de kweek met zijn vogels

Jaren geleden ben ik begonnen met het houden van vogels – eerst in een gezelschapsvolière met daarin zebravinken, kwartels en kanaries. Zwaar besmet met het ‘vogelvirus’ kwam er uiteindelijk ook een kweekruimte met broedkooien. Ik ben me toen gaan specialiseren in zebravinken en werd lid van de NBVV en de NZC (nederlandse zebravinkenclub).

Na eerst zelf gemaakte houten nestkasten en tralienesten te hebben gebruikt kwam ik uit bij kartonnen nestkasten. De kartonnen nestkasten waren een uitkomst. omdat ik ook nog “gewoon” 40 uur bij de baas werk, en tijdig schoonmaken er daardoor nog wel eens bij in schiet. Overal stonden dan gebruikte vuile nestkasten die nog schoongemaakt moesten worden voor de volgende kweekronde. Vooral het gebruikersgemak alsmede de goede acceptatie van de zebravinken, voor de kartonnen nestkasten, heeft mij doen besluiten er mee door te gaan. In mijn kweekruimte dus alleen nog maar kartonnen nestkasten!!

In een later stadium, helemaal verknocht aan deze nestkasten, kwam het bericht dat ze niet meer geproduceerd werden en daardoor ook niet meer verkrijgbaar waren. Dit was een domper. Terug naar de oude situatie met hout wilde ik niet. Ik heb toen bedacht om ze zelf te gaan produceren en te venten. Hierdoor kon ik voorzien in mijn eigen behoeft en wellicht ook in die van collega kwekers. Ik ben ervan overtuigd dat er meerdere kwekers er een voordeel uit kunnen halen.

Thijs Kremers | Kartonnen Nestkasten